Forskellige opskrifter, vi selv syntes om.
 

MoldavDressing

Moldav Humus

Moldav Saltsyltede Citroner

Moldav Syltede Oliven

Forsiden

 

Moldav Dressing:
 Til sandwich.

   2 spsk. mayonaise
   2 dl.     fromagefrais/græsk youghurt
   1 fed    knust hvidløg
   2 spsk. oliven olie
   2 spsk. fiskesauce
   1 tsk.   valnød olie

 Den 11. juni 2004


Moldav Humus:

250 g. kogte Kikærter
 = 1 Ds. Kikærter (gem væden).
¼ Dl. Olivenolie.
1 Tsk. Chilipasta.
1 Fed Hvidløg.
1 Tsk. Citronsaft.
Salt.
Peber.

Kan også tilsættes:

1 Spsk. Sesampasta, Tahini.
1 Spsk. Creme Fraice.
1 Tsk. Sesamolie/Valdnøddeolie

Det hele blendes. Tilsæt eventuelt
lidt mere Olivenolie og væde.

Den 23. februar 2012


Moldav Saltsyltede Citroner                                            

3 økologiske citroner
3 spsk. salt
1 tsk chilisauce
1 spsk koriander
1 spsk OlivenHvidløgsOlie

Skær citronerne i smalle både og læg dem i et desinficeret syltetøjsglas, blandet med salt og krydderier. Overhældes med kogende vand, så citronerne er dækket. Lad stå på køl 1 måned – til den hvide del af skrællen er gennemsigtig.
Bruges til salatdressing eller generelt pift til f.eks. fisk.

Den 24. august 2011


Moldav Syltede Oliven

½ liters syltetøjsglas, med skruelåg
1 spsk. tørret hvidløgsflager
1 spsk. tørret timian
Salt og citron syltede Oliven*.


Krydderierne kommes i syltetøjsglasset,
oliven lægges i glasset,
glasset fyldes med kogende vand, og låget skrues på.

Olivenerne skal trække 1-2 uger i lagen, for at smage bedst.

 

*Olivenerne må gerne være store, med sten og ridset med en kniv, så lagen bedre kan trænge ind i olivenerne.

Den 7. maj 2012